Wie ben ik?

Als mens en als fotograaf

Hi there!

Ik ben Ellen, geboren in 1987 en gepassioneerd door fotografie. Samen met mijn prins op het witte paard Jelle, mijn welpje Ian, onze vagebond Seti en bengaalse schone Lexi wonen wij in Zottegem.

Jarenlang ben ik al geboeid door fotografie. Op mijn 6de nam ik mijn eerste foto, op mijn 18de verjaardag kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera en dook ik in de wondere wereld van sluitertijden, diafragma’s en ISO’s.

Waarom ben ik fotograaf?


Ik wist al sinds kleins af aan dat fotografie helemaal mijn ding was. Iets waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kon. Maar de prioriteit in het leven lag toen op andere vlakken.

Iets waardoor ik stillaan mezelf verloor en niet wist hoe ik mijn passie kon inzetten in mijn dagelijkse leven.


Na een opeenstapeling van events raakte ik helemaal uitgeput, waardoor ik hard in een burn out terecht kwam.

Een vloek én een redding. Mijn eigen creativiteit heeft me toen terug naar het licht getrokken. Tekenen, foto composities maken,…

Hier zat mijn passie, hierbij kreeg ik dat eeuwig draaiende kopje van mij stil.


De laatste jaren werkte ik constant aan mijn persoonlijke ontwikkeling en skills. Ik verdiepte mezelf in mindset, zelfzorg, ondernemerschap en creativiteit.

Ik word zo gelukkig van mensen in beeld brengen, hun droom realiteit maken. Tonen hoe prachtig ze zijn als vrouw, hoe stoer als man,… De kindertijd bevriezen met een beeldverhaal van hun idolen. Zie ze schitteren en verwonderen over hun eigen beeld.


Enchanting Stories By Ellen


Het creeren van een beeldverhaal volgens de dromen van kinderen of volwassenen... Dat zijn core memories voor zowel kinderen, ouders als de grootouders.


Ik vond hierin mijn raison d'être als het ware, mijn levensmissie zeg maar.

Ik maakte mijn eerste echte kunstwerken als eindwerk tijdens mijn fotografie opleiding, had hiermee een succesvolle tentoonstelling en won verschillende awards met mijn werken.


Voor mij was mijn “Once Upon A Dream” reeks een absoluut passieproject. Toen ik dan al de vraag kreeg of ik zoiets zo gaan lanceren, wist ik dat ik van dit passieproject mijn levensmissie wou maken.


Enchanting Stories By Ellen, als onderdeel van Smile By Ellen was geboren.

Mijn passieproject hieronder is een echte betoverende ervaring.

De naam voor dit héél unieke soort fotografie was snel gekozen...

Bij mij krijg je een volledige

" Enchanting Experience"!

Life is all about people, moments & emotions that we want to hold on to.

Ik vind het een uitdaging om het karakter en de emoties van een kind, volwassene of dier vast te leggen in mijn fotografie. Dat is mijn doel, bij iedere fotoshoot weer. Dit maakt het verschil tussen zomaar een foto en een foto die leeft en waar je naar blijft kijken. Een foto die gekoesterd wordt, nu en door de generaties die nog komen.

In mijn leven nemen foto’s nemen absoluut een belangrijke plaats in. Soms is een foto alles wat nog over blijft en een herinnering levendig houdt. En dat is exact wat ik wil doen voor jou: herinneringen maken. Want die zijn zo belangrijk! En de schoonheid zit in het gevoel dat je krijgt bij die herinneringen.

International award winning photographer


Ondertussen is mijn passie al sterk uitgegroeid tot een mooi bedrijf en zijn verschillende werken bekroond met internationale awards!

Ik heb ongelooflijk veel goesting om ook jullie meest memorabele levensmomenten op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik hou van de spontane "catch the moment" beelden, maar evenzeer van de klassieke poses die zo geliefd zijn bij de oma's en de opa's. Ik geef je dus een mix van beide.


Ben je overtuigd dat mijn stijl en jouw persoonlijkheid een match zijn?


Aarzel niet mij te contacteren voor meer info en een afspraak!

Love Notes From My Clients

Katinka

1 / 3

"Geweldige ervaring! 1 van mijn dromen was een fotoshoot doen van mezelf waarin ik vol trots en bewondering fier op mezelf kan zijn. Zo kwam ik terecht bij deze super fotograaf met haar passende "New Year, New me" actie. Door haar gastvrijheid, vriendelijkheid en spontaniteit voelde ik me onmiddellijk op mijn gemak. Het voelde heel vertrouwd en goed aan. Ellen is zeer gepassioneerd en levert hierdoor zeer mooie resultaten. Een echte aanrader! Top gewoon!"

1 / 3


“A thing that you see in my pictures is that

I was not afraid to fall in love with these people.”

Annie Leibovitz